„Водата е вълшебна! Любимото ми място за ваканция! Аз обожавам минералната вода на гр. Баня и ще се радвам ако повече хора се докоснат до нейната лечебна сила..."

Мнение на посетител на хотела - Виолета Томанова, София, България

Конен двор „Странник“, с. Соколица (8 км) предлага училище по конна езда

От Карлово има маркирани пътеки до хижите Хубавец, Балкански рози, Левски. От Калофер – до Райското пръскало, хижа Рай и еко пътека „Бяла река“

цар Борис III

Лятна резидеция

Град Баня е целогодишен балнеолечебен курорт, който се намира в Розовата долина, между Стара планина и Средна гора. Водата лекува заболявания на периферната нервна система, както и ставни заболявания.

След неуспешни опити за лечение в Карлови Вари и Баден Баден, цар Борис III намира лек точно тук в Баня и си построява лятна резидеция. Личната баня на царя е реставрирана и е отворена за обществено ползване.

Какво ще откриете близо до нас?

Съчетайте балнеолечение с културен, еко и винен туризъм и се запознайте с производството на прочутото по цял свят розово масло.

В свободното си време можете да отидете на минерален басейн, да ползвате личната баня на цар Борис III, да посетите историческите градове Карлово, Калофер и Сопот, да пробвате кафе на пясък и сладко от рози в етно комплекс Старинно Карлово, да посетите Музея на Калоферската дантела, да дегустирате вино във винарна Шато Копса или да се разходите сред природата.

Loading...